Wie

“Some people feel the rain. Others just get wet.” – Bob Marley

‘De natuur komt niet op bestelling, het is altijd weer een verrassing wat je ziet. De uitdaging is om het juiste moment voor de lens te krijgen en mooie foto’s te maken. De mooiste momenten zijn er namelijk altijd wanneer je je camera niet bij je hebt.’

Nogmaals welkom op mijn site. Daar ‘de man achter de camera’ zelf niet vaak in beeld komt, op deze pagina iets over mijzelf.
Zoals de site al doet vermoeden, mijn naam is Jan Borst. In 1988 ben ik als blauwvinger ter wereld gekomen, waarna ik tot mijn achttiende in Hattem heb gewoond. Op dit moment woon ik in Zuuk, bij Epe.
In het dagelijks leven werk ik op bungalowpark en zorgbedrijf ‘De Roek’ in Otterlo. Daarnaast volg ik deeltijd de opleiding ‘Bos en Natuurbeheer’ aan Van Hall Larenstein in Velp.

Fotograferen is een grote hobby. Ik maak bruidsreportages, portretfoto’s en foto’s voor geboortekaartjes; het meest fotografeer ik echter in de natuur, en dan vooral vogels.
Sinds een aantal jaar houd ik me bezig met fotografie, maar van jongs af aan was ik al veel in de natuur te vinden. In mijn tienerjaren ging ik op de fiets met mijn telescoop en notitieschrift op pad. Ik ging steeds meer fotograferen en met het inruilen van de telescoop voor een digitale camera was de overstap definitief gemaakt.
De laatste tijd heb ik meer tijd om te fotograferen  en sinds het voorjaar 2013 gebruik ik ook een gecamoufleerde schuiltent, van waaruit ik veel foto’s maak. De vogels en dieren in de natuur worden op die manier niet zo verstoord als wanneer je met een camera door hun leefgebied rondloopt. De foto’s zijn hierdoor mooier en natuurlijker.

Elke keer weer geniet ik er enorm van als er iets moois voor de lens komt. Ik hoop dat ik u via deze website de prachtige natuur kan laten meebeleven.

Onder ‘Portfolio’ zijn alle foto’s te vinden. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, u kunt mij altijd bereiken; zie hiervoor de contactpagina.

fb